Kalender

27 sep 2018
Hogere Zeevaartschool Antwerpen

In het zeerecht worden regelmatig contracten naar Engels recht gebruikt (charter parties, salvage agreements, enz.). In geval van betwisting zullen deze contracten uiteraard geïnterpreteerd moeten worden. De Engelse principes inzake contractinterpretatie kunnen echter aanzienlijk afwijken van de continentale principes. Daarenboven zijn er over dit onderwerp een aantal recente Engelse uitspraken geweest.

 

15 nov 2018
BluePoint, Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen

Op donderdag 15 november 2018 organiseren de Belgische Vereniging van Transportverzekeraars (ABAM-BVT), de Beroepsvereniging van Verzekeringsmakelaars (BVVM), de Studiekring Zeeverzekering en de BVZ een gezamenlijk colloquium over de impact van moderne technologieën op het verzekeringswezen.

De studienamiddag betracht een boeiende introductie te geven over wat zich aandient in dit digitale tijdperk, om vervolgens dieper in te gaan op de impact voor de transportverzekeringen en zijn toekomstperspectieven.

Nadere informatie volgt.

7 dec 2018
Hof van Beroep Antwerpen

Op vrijdag 7 december 2018 organiseert de Belgische Vereniging voor Zeerecht haar jaarlijkse lunchcauserie op het Hof van Beroep te Antwerpen.

Meer informatie volgt.

Locatie: Hof van Beroep te Antwerpen

13 jun 2019
RYCB Linkeroever