Verzekeringscolloquium 'Moderne technologieën'

Datum: 
donderdag, 15 november, 2018 - 13:00
Locatie: 
BluePoint, Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen

Op donderdag 15 november 2018 organiseren de Belgische Vereniging van Transportverzekeraars (ABAM-BVT), de Beroepsvereniging van Verzekeringsmakelaars (BVVM), de Studiekring Zeeverzekering en de Belgische Vereniging voor Zeerecht een gezamenlijk colloquium over de impact van moderne technologieën op het verzekeringswezen.

De studienamiddag betracht een boeiende introductie te geven over wat zich aandient in dit digitale tijdperk, om vervolgens dieper in te gaan op de impact voor de transportverzekeringen en zijn toekomstperspectieven.

Technologische ontwikkelingen zorgen voor een snel wijzigende werkomgeving. Het samengaan van data, elektronica en telecommunicatie biedt enorme mogelijkheden. De toepassingen breiden steeds verder uit. Toch is het niet zonder gevaar. Een stand van zaken wordt opgemaakt. Van een algemene benadering tot enkele pertinente kwesties van belang voor de transportverzekeringen.

Dhr. Herman Konings zal als trendwatcher de nieuwe technologieën onder de aandacht brengen en de impact duiden die ze in toenemende mate bewerkstelligen.

Vervolgens komen de risk engineers aan het woord. Waar liggen de gevaren op de loer, m.n. voor de logistiek en het transport?  

Mr. Frank Stevens analyseert wetgeving en Polis van Antwerpen ten aanzien van de cyber risico’s. Is het huidige juridisch instrumentarium geschikt om antwoord te bieden aan deze technologische evolutie?

Tenslotte wordt de blik gericht op de toekomst. Welke plaats zullen de cyber risico’s krijgen in het verzekeringslandschap van de volgende generatie?   

 

Het volledige programma vindt u onderaan op deze pagina in de pdf.

Praktische informatie:

Plaats : Bluepoint Antwerpen, James Cook room, Filip Williotstraat 9 te 2600 Berchem. (www.bluepoint.be)

Prijs: 120,- EUR per deelnemer. (Prijs inclusief documentatie, onthaal en receptie)

Inschrijving:

Uitsluitend via website : www.abambvt.be (onder rubriek evenementen)

U betaalt na ontvangst van de factuur.

Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijvingen uiterlijk tot 8/11/2018.

Annuleren met terugstorting is mogelijk tot 8/11/2018.

Attesten voor geregelde bijscholing:

  1. In het kader van de geregelde bijscholing (wet van 27/03/1995, art. 11, §4bis) is ABAM BVT via Assuralia officieel geaccrediteerd door FSMA onder het nummer 100035. Voor de studienamiddag zullen 3 punten worden toegekend.

  2. De erkenning door de Orde van Vlaamse Balies voor bijscholing is in aanvraag. (dossiernr. 2018-00662)

* De aanwezigheidsattesten worden per e-mail na de studienamiddag toegestuurd.

* Aanwezigheden worden geregistreerd bij aanvang en einde van het colloquium